Blog thema: Restaurants HTML-zicht Notitie

Waar moet u op letten bij het kiezen van een trouwlocatie?

Er zijn veel bijzondere trouwlocaties wat het moeilijk maakt om te kiezen. Door de volgende vragen aan uzelf te stellen, maakt u het kiezen van een trouwlocatie eenvoudiger. 


Vragen om de juiste trouwlocatie te kiezen

1. Wilt u de officiële plechtigheid op de trouwlocatie laten plaatsvinden? Als u niet alleen de receptie en het feest, maar ook de officiële plechtigheid op de locatie wil laten plaatsvinden, dan moet de locatie een officiële trouwlocatie zijn. Overigens is het mogelijk om ook andere locaties eenmalig door de gemeente als "huis der gemeente" te laten aanwijzen. Er wordt dan wel eerst onderzoek gedaan naar de geschiktheid van de locatie en u hebt niet de garantie dat de gemeente daadwerkelijk toestemming geeft.

2. Hoeveel gasten wilt u uitnodigen?  Bent u van plan een groot feest te houden of is de bruiloft alleen voor uw naaste familieleden en beste vrienden? En wie zijn uw gasten? Als er veel oudere familieleden naar de bruiloft komen, dan moet de locatie goed bereikbaar zijn en eventueel rolstoelvriendelijk. Als er juist veel kinderen onder de gasten zijn, is het een goed idee om een ruime locatie met een speeltuin te huren.

3. Welk programma hebt u voor uw trouwdag in gedachten? Een diner vraagt om een andere locatie dan een feest waar gedanst wordt. Als u een gevarieerd programma voor uw trouwdag in gedachten hebt, kies dan voor een locatie met meerdere zalen. Als u een band of DJ op uw feest wilt laten spelen, informeer dan naar de geluidsnorm op de trouwlocatie. Bent u van plan om tot diep in de nacht te feesten? De meeste locaties hebben een vergunning voor feesten die tot 1.00 uur duren. Als u het feest langer wilt laten doorgaan, moet u een vergunning aanvragen. 

4. Hoe ver wilt u uw gasten laten reizen? Kies bij voorkeur voor een centrale trouwlocatie die voor alle gasten goed bereikbaar is. Voor gasten die wat verder moeten reizen, kunt u het beste een hotelovernachting reserveren. 

5. Is er een goede parkeergelegenheid op de locatie? Als uw trouwlocatie zich midden in de stad bevindt, is er vaak minder parkeergelegenheid dan wanneer u op een locatie in een buitengebied trouwt. Denk er over na of u eventuele parkeerkosten van uw gasten voor uw rekening neemt. 

6. Hoe groot is uw budget? Unieke en populaire trouwlocaties zijn vaak duurder dan een trouwfeest in het plaatselijke hotel. Informeer goed bij de trouwlocatie wat allemaal in de prijs is inbegrepen, zoals catering en decoraties. Vraag ook naar de afzegtermijn en annuleringskosten. Hoewel u natuurlijk hoopt dat u er geen gebruik van hoeft te maken, is het belangrijk om te weten.

Tip: Café de Dommelstroom, voor een prachtige trouwlocatie te Valkenswaard.


Delen