Blog thema: Restaurants HTML-zicht Notitie

De drie pilaren van een succesvol eethuis

De drie pilaren van een succesvol eethuis 

Horeca is een samentrekking van de woorden Hotel, Restaurant en Café. Alle bedrijven die betrekking hebben tot deze drie categorieën vormen er dus deel van. In de horeca worden logies en/of bereide maaltijden en dranken aan gasten verstrekt. Bij eethuizen ligt de aandacht vooral op de bereide maaltijden en deze groep wordt hier besproken. Aan het oprichten van een gastronomische gelegenheid gaat er veel voorbereiding vooraf. Deze voorbereiding dekt de lading echter niet volledig als het gaat om het geheim van succes. Wat is dat geheim dan? Het kan in drie formules vervat worden. Ten eerste is er het gastronomisch aanbod, ten tweede de service en ten derde de sfeer. 

Gastronomisch aanbod

Het speelt in uw voordeel dat het menu gerechten bevat die een hoge winst opleveren en zeer in trek zijn. Ook de kwaliteit van de voorgeschotelde gerechten dient bevredigend te zijn en in overeenstemming met de prijzen. Naargelang het aangeboden model, of het nu gaat om een regionale brasserie of een moleculaire keuken gaat, innovatie is altijd aangeraden. Het helpt om geregeld nieuwe of aangepaste gerechten op de spijskaart te zetten.

Service 

Service van hoog niveau is niet te onderschatten voor uw eetgelegenheid. Alhoewel er verschillende overeenkomsten bestaan tussen de term gast en klant, is het belangrijkste verschil welke indruk men heeft na een restaurantbezoek. Voelt de betrokken persoon zich als een gast, dan bestaat er een grote kans dat de klantvriendelijkheid tot op een persoonlijk niveau reikt, wat in dank wordt afgenomen. Alhoewel dat elk restaurant commerciële belangen heeft bij het ontvangen van klanten, hebben die restaurants die vaste klanten en een goede faam verwerven meer kans om succesvol te zijn. Als het commerciële belang voor de consumenten zeer voelbaar is en de zaak niet klantgericht is, laat staan op persoonlijke wensen ingaat, dan moet er al een zeer aantrekkelijk aanbod bestaan om het restaurant draaiende te kunnen houden. Ook kennis van eigen producten en motivatie van het hele team zijn belangrijke puntjes om in de aandacht te houden. 

Sfeer 

De laatste en niet te vergeten pilaar voor een succesvolle gastronomische zaak is de sfeer. Zo kan sfeer op alle zintuigen inspelen en de gasten een toegevoegde waarde bezorgen. Zorg voor comfortabele stoelen en hygiënische toiletgelegenheden, maar ook voor sfeervolle decoratie die de stijl van het eethuis helpen scheppen. Creëer uw inrichting met zin voor authenticiteit en aangepast aan de beschikbare ruimte. Met deze drie pilaren werk je je eetgelegenheid naar de hoogste toppen!

Benieuwd naar een restaurant dat al het voorgaand succesvol heeft weten te incorporeren? Kijk dan eens bij Restaurant de Kamer


Delen